Arrels Fundació ha homenatjat les persones sense sostre que han mort durant l’any a Barcelona. L’acte, programat inicialment al carrer, s’ha celebrat a causa de la pluja a l’interior de la parròquia de Santa Anna, al Gòtic, convertit des de fa anys en l’Hospital de Campanya d’atenció al col·lectiu. Arrels Fundació calcula que han perdut la vida 84 persones, 11 dones i 73 homes, fet que significa una cada quatre dies, i assegura que “molts moren abans de la cinquantena, és a dir, 25 anys abans que la major part de la població a Barcelona”.

Per recordar les persones mortes, s’han col·locat unes caixes de cartró per simbolitzar les típiques casetes de fusta i hi han posat el nom de la persona morta, l’edat i alguna frase que els veïns recorden de la víctima i del seu caràcter. També s’han recitat els noms de les 84 persones i hi ha actuat el Cor de Dones de Xamfrà del Raval, que ha interpretat quatre cançons sobre la pau, una de les quals Zenzeninah, un càntic emblemàtic de Sud-àfrica que es va cantar quan van empresonar Nelson Mandela.

Apropar la realitat del sensellarisme a la població

La director d’Arrels Fundació, Bea Fernández, ha destacat: “La intenció era fer l’acte al carrer perquè és on han viscut i han mort aquestes persones i la nostra voluntat és explicar la problemàtica i sensibilitzar la ciutadania”. A més, Fernández apunta que reivindiquen que “que ningú hauria de viure al carrer i ningú hauria de morir al carrer” perquè tothom té dret a viure amb dignitat, a tenir un sostre i a un acompanyament a la mort digna. Arrels cada any elabora un informe sobre la situació del sensellarisme a la ciutat i enguany també ha col·locat plaques per recordar les persones sense sostre mortes des del 2015 a Barcelona.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a