L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat Catalunya de la presència de salmonel·la en un lot de “fuet ibérico extra” de la marca BonÀrea. Es tracta del lot número 6170199, amb data de consum preferent abans del 15 d’octubre de 2024. L’empresa ha contactat amb els clients i ha retirat el producte de la venda. També recomanen a les persones que tinguin aquest lot del producte al domicili que s’abstinguin de consumir-lo.
Segons l’AESAN, la distribució inicial ha arribat a les comunitats autònomes de Catalunya, Aragó, Castella-la Manxa, País Valencià, Madrid, La Rioja i Navarra. Amb tot, no es descarta que s’hagin distribuït a altres comunitats autònomes.
Què fer si s’ha consumit el producte afectat i es presenten símptomes?
En cas d’haver consumit algun producte del lot afectat i presentar algun símptoma compatible amb la salmonel·losi, principalment diarrea i vòmits acompanyats de febre i mal de cap, es recomana adreçar-se a un centre de salut.
En la majoria dels casos, els símptomes de salmonel·losi són lleus i els pacients es recuperen sense tractament. Tot i això, en alguns casos, especialment en infants i gent gran, la deshidratació causada per la malaltia pot ser greu. La infecció en dones embarassades també incrementa el risc d’aparició de complicacions.