El portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha condemnat les destrosses a un bus de TMB durant la celebració de l’afició de La Roja després de vèncer Anglaterra en la final de l’Eurocopa. En una roda de premsa a l’Ajuntament de Barcelona, Galbis ha demanat identificar i sancionar els autors dels fets, que van succeir aquest diumenge al vespre a l’interior d’un dels vehicles de TMB al Prat de Llobregat. Un grup de joves eufòrics van trencar els vidres d’un bus de línia 21, que ha estat retirat de la circulació. Segons TMB, reparar les destrosses costarà 8.500 euros.

Tant és el motiu. La destrucció gratuïta de béns públics i privats s’ha de condemnar. Estaria bé que fossin identificats i sancionats els responsables d’aquests fets”
Jordi Martí Galbis, portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN

Auditoria a la Guàrdia Urbana

Galbis també ha demanat a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que faci una auditoria a la Guàrdia Urbana per comprovar-ne el funcionament i que els resultats s’entreguin als grups municipals en un termini de tres mesos. El portaveu de la formació reclama que hi hagi “el màxim d’agents als carrers per millorar la seguretat davant d’un estiu que es preveu molt difícil”.

TriasxBCN demana que l’auditoria inclogui, entre d’altres, el nombre d’agents que estan destinats a fer tasques administratives i que “podrien estar fent patrullatge al carrer”, el nombre de controls aleatoris preventius per detectar armes blanques entre gener i setembre i “l’amenaça de boicot que plana sobre la campanya de vigilància i control de la Copa Amèrica”.