El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha donat el tret de sortida al nou curs polític a l’Ajuntament reivindicant-se com a l’única formació capaç de fer d’oposició al govern de Jaume Collboni. “Farem una oposició ferma i no li posarem la feina fàcil a l’alcalde“, ha dit el president del grup, Jordi Martí Galbis. De fet, TriasxBCN planteja aquest curs —i el que queda de mandat— com a moment per “treballar amb la gent” amb un ull posat en les properes eleccions municipals.

Volem ser l’alternativa real de cara al 2027 perquè es produeixi el canvi”
Jordi Martí Galbis, president de TriasxBCN

Martí Galbis també ha carregat contra el govern de Collboni perquè “el canvi de deixar enrere vuit anys de Colau no s’ha produït: Collboni és Colau sense Colau” i perquè, a parer seu, l’executiu “ha fracassat” en la lluita contra la inseguretat. També ha qualificat de mala notícia que hi hagi “un tres en línia” del PSC-PSOE a l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat.

Mantenir el llegat de Xavier Trias

L’inici de curs ha dut canvi de cadires al grup municipal, després que Xavier Trias deixés la política activa i l’Ajuntament al juliol. Jordi Martí Galbis ha assumit la presidència de la formació, Neus Munté n’és ara la portaveu i Damià Calvet, el portaveu adjunt. I no només això, sinó que aquest dijous TriasxBCN ha presentat en públic Carme Lleó, qui entrarà com a nova regidora del grup per ocupar la vacant de Trias. Prendrà possessió oficialment el 12 de setembre.

En canvi, el que no canviarà de moment és el nom del grup municipal, que es mantindrà com a Junts per Catalunya – Trias per Barcelona. “Hem estat els del Trias, som els del Trias i seguirem sent els del Trias”, ha afirmat Martí Galbis, que també ha reivindicat “el llegat del Trias”.