traspàs carteres consellers salvador illa

Els 16 consellers del nou govern de Salvador Illa ja han promès el càrrec davant del president de la Generalitat, Salvador Illa, i durant la jornada de dilluns aniran protagonitzant l’intercanvi de carteres amb els consellers sortints.

Albert Dalmau rep la conselleria de la Presidència

El primer intercanvi ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, on el nou conseller de la Presidència, Albert Dalmau, ha rebut el traspàs de la consellera en funcions, Laura Vilagrà. Uns minuts després, Vilagrà, fins ara titular també d’Esports, ha passat el relleu al nou conseller d’Esports, Berni Álvarez. També al Palau, la nova titular del Departament d’Economia i Finances, Alícia Romero, ha rebut el traspàs de mans de Natàlia Mas Guix.

A la Casa dels Canonges, Jaume Duch, nou conseller d’Unió Europa i Acció Exterior, ha rebut el relleu de la fins ara titular del departament, Meritxell Serret. Al Departament d’Interior i Seguretat Pública, Joan Ignasi Elena, ha fet el traspàs de cartera a la nova consellera, Núria Parlon. El nou conseller del Departament de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, ha rebut la cartera de mans de la fins ara titular Gemma Ubasart, en un esdeveniment que ha tingut lloc al Districte Administratiu.

Olga Pané recull la cartera de Salut de mans de Balcells

Al Departament d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha fet el traspàs al nou titular, Miquel Sàmper, a un quart de tres, i la consellera en funcions Tània Verge ha lliurat la cartera d’Igualtat i Feminisme a la nova consellera, Eva Menor, al Districte Administratiu. A dos quarts de quatre de la tarda a la seu del departament, la nova consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, ha rebut la cartera de la fins ara titular, Anna Simó, i a les quatre, el nou conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha rebut la cartera a la seu del departament del fins ara titular David Mascort.

El fins ara conseller de Salut, Manel Balcells, ha fet el canvi de cartera amb la nova consellera, Olga Pané, a tres quarts de cinc de la tarda a la seu del departament. Un quart més tard, ha estat el torn de Joaquim Nadal, que ha fet el traspàs a Núria Montserrat, nova consellera del Departament de Recerca i Universitats, a la seu situada a la via Laietana. A les sis de la tarda, al Departament de Cultura, ha rebut la cartera Sònia Hernández de mans de Natàlia Garriga i, tot seguit, aquesta ha fet el traspàs de l’àrea de Política Lingüística al nou conseller, Francesc Xavier Vila.

Drets Socials i inclusió, el darrer traspàs de la jornada

A la seu del Departament de Territori, a un quart de set, la consellera en funcions Ester Capella ha lliurat la cartera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica a la consellera entrant Sílvia Paneque. A dos quarts de set, Carles Campuzano ha protagonitzat l’últim traspàs de cartera a la nova titular de Drets Socials i Inclusió, Mónica Martínez Bravo, a la seu del departament.