fugida carles puigdemont ple investidura parlament catalunya operacio gabia

(ACN) La Direcció General de la Policia ha suspès de forma cautelar de les seves funcions i de sou els tres agents detinguts per ajudar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en la seva fugida el passat 8 d’agost, segons ha avançat el diari ‘El Mundo’ i han confirmat a l’ACN fonts coneixedores. Els tres agents van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge.

Un d’ells és el propietari del cotxe que Puigdemont va utilitzar per fugir de l’Arc de Triomf, i un altre va donar-li protecció en la seva breu aparició pública. El comissari en cap, Eduard Sallent, ja va carregar durament contra ells i va dir que no mereixien vestir l’uniforme dels Mossos.

Cinc minuts al passeig de Lluís Companys

Segons els Mossos, Puigdemont va entrar i sortir ràpidament de l’escenari del passeig de Lluís Companys després de cinc minuts de discurs, “envoltat d’una massa de persones i autoritats del país”, i que “van configurar un mur”. Immediatament després, tant Puigdemont com Jordi Turull i Gonzalo Boye, “van anar a una carpa, es van posar un barret i van marxar“. Ho van fer en el famós vehicle blanc que duia una cadira de rodes al seient del copilot.