ronda consultes debat investidura

(ACN) El president del Parlament, Josep Rull, ha convocat per a aquest dimarts la ronda de consultes prèvia a la investidura del candidat socialista, Salvador Illa. En un principi les reunions estaven previstes per a dilluns però s’han ajornat per qüestions d’agenda d’ERC, segons fonts de la cambra catalana. Per la seva banda, ERC apunta que els seus diputats no podien ser-hi presencialment però remarquen que no tenien cap inconvenient a fer el contacte per via telefònica.

Així serà la ronda de consultes

El primer que passarà pel despatx de Rull serà el mateix Illa, que obrirà la ronda de contactes a dos quarts de 10 del matí. Mitja hora després, serà el torn del president i la portaveu del Grup Parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové i Marta Vilalta, i a dos quarts d’11 els seguirà la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach.

Un cop fetes les reunions amb els grups parlamentaris que donaran suport a la investidura d’Illa, el president del Parlament es trobarà amb la resta de partits. A les 11, Rull es reunirà amb el president i la portaveu del grup de Junts, Albert Batet i Mònica Sales. Els seguiran Alejandro Fernández (PP), Ignacio Garriga (Vox), Dani Cornellà (CUP) i Sílvia Orriols i Ramón Abad (Aliança Catalana).