Carles Puigdemont
imatge: Jordi Borràs (ACN)

(ACN/Redacció) L’expresident Carles Puigdemont ha confirmat aquest divendres que és a Waterloo després d’uns dies “extremadament difícils”. Ho ha fet a través d’una publicació a la xarxa social X, en què també ha carregat durament contra el Departament d’Interior, al qual ha acusat de portar a terme una cacera de bruixes contra els que el van ajudar. Puigdemont també ha titllat d’incomprensible i delirant el dispositiu policial que es va desplegar i ha dit que només va servir per molestar els ciutadans.

Puigdemont titlla de deplorable la roda de premsa d’Interior

Puigdemont ha reconegut que ha viscut jornades “d’una tensió difícil d’explicar” i ha afegit que li cal temps per “analitzar la situació política” i posar “en perspectiva” tot el que va passar dijous després del seu discurs a l’Arc de Triomf i la fugida. Tot i això, ha subratllat que s’ha vist obligat a respondre després de la “deplorable” roda de premsa feta aquest divendres a Interior. En aquest sentit, ha criticat els darrers moviments d’aquest Departament, per part de representants que “s’omplen la boca de lluita antirepressiva”.

“L’onada repressora que ha desfermat el conseller Elena i el comissari en cap dels Mossos és digna de Marlaska o de Zoido””
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat

Puigdemont també ha afegit que hi ha coses inventades en els atestats policials: “No vaig dur un barret de palla, tampoc no he estat mai en cap maleter, i tampoc no he residit mai a Hamburg.”

L’expresident, crític amb el dispositiu policial

L’expresident de la Generalitat ha criticat el dispositiu policial posat en marxa arran de la seva fugida de Barcelona. Segons Puigdemont, s’han gastat inútilment diners públics que farien més servei combatent la delinqüència i el crim organitzat que no pas “perseguint polítics que no tenen ni una sola condemna i castigant agents pel seu compromís cívic, i no pas perquè hagin comès cap delicte”.

L’expresident ha recordat que ja va dir que mai no ha tingut la intenció d’entregar-se voluntàriament, ni tampoc de facilitar la seva detenció. “Em sembla inacceptable que se m’estigui perseguint per raons polítiques i que, al damunt, no s’estigui aplicant la llei d’amnistia”, ha dit.