enquesta el periodico eleccions municipals 2027 barcelona

(Redacció/ACN) Era una de les condicions dels comuns per aprovar el pressupost del 2025 i, sembla que, l’alcalde de Barcelona vol complir-la en els propers mesos. Segons ha avançat ‘El País’ i TV3, i ha pogut confirmar l’ACN, Jaume Collboni, s’ha compromès amb BComú a regular els lloguers de temporada a la ciutat abans que acabi l’any.

Aquesta era una de les exigències dels comuns que, segons el document al qual ha tingut accés betevé, també demanen crear d’un grup de treball per per abordar l’ús d’habitatge de temporada i acordar una aprovació inicial de modificació del Pla General Metropolità. També s’hi afegeix la creació d’una comissió no permanent d’estudi amb l’objectiu de debatre i acordar un pacte per l’habitatge, on es prioritzi l’augment del parc d’habitatge protegit dedicat a atendre l’emergència social que doni resposta a les mancances socials del mercat de l’habitatge a la ciutat.

Petició per congelar els preus del transport públic

Es tracta d’un principi d’acord que dona compliment a una de les exigències del grup de Janet Sanz de cara a negociar els pressupostos municipals. L’entesa preveu altres qüestions com desincentivar els creuers d’escala, la reducció del nombre de terminals de creuers o que es congelin les tarifes del transport públic. Per aquest últim compromís del govern de Collboni es necessita que la Generalitat i l’Estat també assumeixin la congelació dels preus als seus pressupostos del 2025.