El portaveu del Grup Municipal del PP, Juan Milián, presentarà un prec al plenari municipal d’aquest divendres, 27 de setembre, per demanar que “s’actuï immediatament” a l’edifici ocupat del passatge d’Alió, al districte de Gràcia. “Els veïns pateixen robatoris, intimidacions i aguanten les conseqüències del consum de drogues en un carrer on hi ha una escola infantil“, ha dit Milián. Segons els populars, es tracta d’un bloc que fa més de vuit anys que està ocupat i hi han viscut diferents col·lectius, però des de fa tres mesos l’ocupen uns joves que, segons asseguren alguns veïns, causen problemes de convivència.

Més policia, més jutjats i una reforma del Codi Penal

Sobre seguretat, Milián diu que Collboni “ha de liderar la lluita per aconseguir més policia, més jutjats i una reforma del Codi penal“. Els socialistes, ha recalcat Milián, ara governen a les tres institucions de qui depèn la seguretat a Barcelona: l’Ajuntament, la Generalitat i La Moncloa. Per això, el portaveu municipal del PP considera que “Jaume Collboni ja no té més excuses“.

En el ple de divendres, el PP també preguntarà a l’alcalde sobre inseguretat. Els populars es pregunten per què tot i tenir el mateix sistema judicial i jurídic que la resta d’Espanya, “Barcelona està pitjor que no pas altres ciutats“.