Turisme

El Ple Municipal ha donat llum verda a incrementar fins al màxim el recàrrec de la taxa turística, dels 3,25 € actuals als 4 € diaris. Hi han votat a favor el PSC, TriasxBCN, BComu i ERC, mentre que PP i Vox ho han fet en contra. Això permetrà incrementar aquest import a totes les estades turístiques a la ciutat.

La proposta ja havia passat el tràmit inicial de la Comissió d’Economia a mitjans de juliol. El govern municipal ha defensat que la mesura ha de servir per contribuir al finançament de serveis bàsics de la ciutat com l’enllumenat, la neteja i la seguretat. El tinent d’alcaldia d’Ecomia i Turisme, Jordi Valls, ha defensat que no és un impost a la ciutadania ni al teixit empresarial.

No augmenta la pressió fiscal als barcelonins

Des dels comuns, Janet Sanz, ha defensat que cal que Barcelona es quedi el 100 % d’aquest impost i que es pugui gestionar des de la ciutat. Joana Ortega, de TriasxBCN, s’ha mostrat a favor de la mesura perquè no afecta la pressió fiscal dels barcelonins, però ha demanat reprendre polítiques de promoció de la ciutat. Des d’ERC, Jordi Castellana ha defensat el vot a favor de la mesura perquè ha de servir per combatre els efectes negatius del turisme. El PP i Vox hi han votat en contra. La popular Àngels Esteller ha assegurat que no cal augmentar el recàrrec sinó fer-ho bé.