Ple municipal 28 juny

(ACN) El Plenari de l’Ajuntament ha ratificat aquest divendres els acords aprovats per la Mesa General de Negociació la setmana passada i ha aprovat la modificació de l’acord de condicions de treball del personal funcionari i laboral municipal per al període 2021-2024, relativa al complement de productivitat. Aquest complement va ser qüestionat per la Sindicatura de Comptes, i el consistori l’ha modificat, cosa que farà que ara sigui variable en funció del rendiment del treballador i l’autorització del cap corresponent. El complement té el rebuig d’alguns sindicats. Tots els grups hi han votat a favor, excepte el PP, que s’ha abstingut, i Vox, que hi ha votat en contra.

La CGT i la Intersindical, en contra

La nova regulació salarial està pactada per l’equip de govern municipal i els sindicats CCOO i UGT, però no té el suport de la CGT i la Interdinsical — que aquest dijous van convocar una vaga— ni del CSIF, que la setmana passada també es va concentrar en contra de la mesura.

CGT i la Intersindical asseguren que amb les modificacions “perillen” des del 200 fins a 500 euros mensuals, segons la categoria. La proposta de l’Administració és incorporar totes les retribucions en un complement de productivitat, que, segons han explicat els sindicats, requereix una “avaluació objectiva”. L’acord estableix un complement de productivitat vinculat a un sistema d’avaluació per a totes les persones que treballen a l’Ajuntament, un mètode que és el que els sindicats convocants de la vaga critiquen. El consistori defensa, però, que CCOO i UGT són els sindicats majoritaris amb cinc i quatre representants al comitè respectivament. CSIF, que també hi està en contra però no secundava la vaga, també hi té quatre representants, mentre que CGT en té un. La Intersindical no té representació a l’Ajuntament.