El Ple de Barcelona ha acordat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de la Ciutat a l’editorial Planeta per “la seva contribució al lideratge de Barcelona en el món editorial i també a la seva projecció internacional”, coincidint amb els 75 anys de l’empresa. En el plenari d’aquest divendres tots els grups hi han votat a favor i, per tant, ha estat una decisió unànime.

Durant el debat s’ha destacat que Planeta té presència en més de 20 països, que és l’editorial més influent al món en castellà i que el seu paper ha estat fonamental perquè Barcelona s’hagi convertit en la capital mundial de l’edició en castellà, però també en català. També s’ha recordat la figura del seu fundador, José Manuel Lara, que el 1949 va fundar l’editorial Planeta.

Petició perquè retorni la seu social a Barcelona

El Grup Municipal d’ERC ha fet una petició expressa per reclamar que el grup editorial torni a Barcelona la seva seu social, actualment a Madrid. Per la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la capitalitat literària de Barcelona i el paper fonamental de Planeta i altres editorials, que “jugaran un paper clau en la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara 2025, de la qual Barcelona serà la capital convidada d’honor”.