(ACN) La consellera d’Interior, Núria Parlon, ha xifrat en 68 les armes blanques requisades durant les Festes de la Mercè. Parlon ha donat la xifra en una intervenció al fòrum BCN! Desperta, en la qual ha detallat que els efectius policials també han requisat una vintena d’objectes perillosos. La consellera ha considerat que les dades del dispositiu per la Mercè han estat positives, amb una caiguda del 54 % dels fets delictius i del 16 % en el cas dels incidents amb armes. “Demostren que la prevenció i els dispositius coordinats funcionen“, ha dit.

Al seu torn, el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha insistit en la demanda de canvis legislatius per acabar amb la “sensació d’impunitat” amb la multireincidència.

La prevenció dissuadeix

Parlon ha apuntat que les dades durant les Festes de la Mercè demostren que “l’activitat preventiva és dissuasiva”, així com les operacions coordinades entre administracions. La consellera ha reivindicat que el nou pla contra les armes blanques vol “donar més mitjans” a la Direcció General d’Administració de Seguretat perquè “les sancions no caduquin” i insistir així en la part dissuasiva de les sancions.

També ha insistit que les normes “no són tan efectives com ho haurien de ser” pel que fa a les sancions i ha advertit que hi ha un “tap” als jutjats que crea una “sensació d’impunitat”. “Cal millorar els mitjans per actuar amb més diligència i que els judicis siguin en temps adequats”, ha subratllat.

Batlle demana no estigmatitzar Barcelona

En una taula rodona posterior a la intervenció de Parlon, Batlle ha subratllat que Barcelona afronta “reptes que són generals” en matèria de seguretat i ha demanat “no estigmatitzar una ciutat concreta”. El tinent de Seguretat ha coincidit amb Parlon en la necessitat de canvis legislatius per acabar amb la “sensació d’impunitat” davant la multireincidència, després que el primer semestre a Barcelona s’hagin detectat 265 individus que acumulen 4.676 delictes.

Batlle ha apostat per la prevenció, la millora de la coordinació entre administracions i “dimensionar correctament” la presència policial, entre altres mesures, per fer front als reptes en seguretat.