parc de la ciutadella mossos d'esquadra

Els Mossos d’Esquadra tancaran aquest dijous el Parc de la Ciutadella per la celebració del ple d’investidura de Salvador Illa. La policia catalana no hi permetrà l’accés a ningú que no estigui degudament acreditat. De fet, el parc estarà totalment perimetrat i només hi haurà una entrada oberta, que és la més propera al Parlament de Catalunya, venint pel carrer del Marquès de l’Argentera. Només podran entrar a la Ciutadella els diputats del Parlament, el personal autoritzat i els periodistes correctament acreditats.

Tot plegat és decisió de la policia catalana i des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que els Mossos compten amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. “Col·laborem amb els Mossos com no pot ser d’una altra manera i farem seguiment del que passi dijous“, ha dit la primera tinent d’alcaldia, Laia Bonet.

Tanques preparades al Parc de la Ciutadella i Mossos patrullant la zona.

Carles Puigdemont centra les mirades

El dispositiu dels Mossos als entorns del Parlament és l’habitual per a sessions com la d’aquest dijous. La policia analitza cada racó per detectar i descartar possibles perills. En aquesta ocasió, però, també es preparen en previsió que Carles Puigdemont vulgui entrar al Parlament, cosa que impedirien. A l’expresident de la Generalitat no se li ha aplicat la llei d’amnistia encara i té una ordre de detenció estatal vigent per un delicte de malversació de fons públics.

Amb tot, els Mossos també treballen tenint en compte les dues manifestacions de signe oposat que hi haurà a la zona pel retorn de Puigdemont. D’una banda, la que ha convocat l’ANC per rebre Puigdemont a les 9 h (amb el suports de diverses entitats i partits polítics) i, de l’altra, la de Vox, a les 9.30 h.

L’expresident, rumb a Catalunya

Carles Puigdemont ha confirmat aquest dimecres al matí, 24 hores abans que se celebri el ple d’investidura d’Illa, que ha emprès el viatge de retorn a Catalunya, des que en va marxar a finals d’octubre del 2017. A hores d’ara, però, no se sap realment on para, ni com serà la seva arribada, ni tampoc exactament quan.