La gestió del turisme marcarà l’últim ple del curs abans de les vacances d’estiu a l’Ajuntament de Barcelona —es votarà, a més, l’increment de la taxa turística— i la majoria de grups, presentaran iniciatives per debatre sobre com cal abordar l’arribada de turistes a la ciutat. Aquest dimecres, n’han parlat els grups de BComú, ERC, el PP i Vox a les rodes de premsa prèvies al plenari. Tots han lamentat que el turisme ja sigui la tercera preocupació dels barcelonins, segons el Baròmetre semestral.

BComú acusa el PSC de dir “sí” a les propostes que “fan fora els veïns”

Barcelona en Comú presentarà diverses iniciatives en defensa de l’habitatge. Janet Sanz ha destacat que “la gent està preocupada per com seguir vivint a la seva ciutat” i ha lamentat que davant de l’arribada de “rècords aquest juliol, de turistes i de creuers”, és evident que “la ciutadania està dient prou”. Lamenta que Collboni i el PSC “diuen sí a totes aquelles propostes que fan fora els veïns i veïnes, com l’ampliació de l’aeroport i la privatització de parcs i carrers”.

ERC demana limitar els grups de turistes a tota la ciutat

Per la seva banda, el Grup Municipal d’ERC, ha demanat que es limitin els grups de turistes amb guia a tota la ciutat, tal com ja passa al districte de Ciutat Vella, a un màxim de 20 persones i de nou, en cas que vagin en bicicleta. Jordi Coronas ha assegurat que “hi ha un incompliment sistemàtic” de la mesura i ha reclamat més control. Els republicans també proposen que Barcelona lideri una “aliança internacional” per definir un model turístic que tingui en compte els drets dels veïns.

El PP acusa Collboni d’una “gestió nefasta” del turisme

El president del Grup Municipal del PP a Barcelona, Daniel Sirera, creu que el govern de Jaume Collboni comet un error perquè “identifica el turisme amb un problema per als ciutadans” i l’acusa de fer-ne “una gestió nefasta”. Els populars proposen que es faci una campanya interna per explicar als ciutadans que el turisme “és un sector estratègic de Barcelona, que representa el 15 % del PIB”. Sirera es mostra “preocupat” per mesures com la limitació dels apartaments turístics, l’increment de la taxa turística o el “rum-rum d’acabar amb els creuers d’escala”. Demana a govern que “condemni de manera clara qualsevol manifestació turismofòbica”.

Vox diu que el turisme “és una benedicció”

Per la seva banda, el president del Grup Municipal de Vox, Gonzalo de Oro Pulido, ha afirmat que “el turisme és una benedicció per a la ciutat” i lamenta que “l’Ajuntament no està fent bé els deures”. Creu que “la percepció negativa dels ciutadans sobre el turisme és un problema” i que el govern hi ha d’actuar.