collboni amb nens inici curs escolar

L’oposició en bloc —excepte Vox— ha forçat el govern Collboni a fer un debat monogràfic sobre l’inici del curs escolar 2024-2025. A iniciativa d’ERC i amb el suport de Junts, dels comuns i del PP, els grups han sol·licitat formalment que se celebri una comissió extraordinària de drets socials els propers 15 dies perquè comparegui el regidor d’Educació, Lluís Rabell, i l’oposició pugui debatre sobre l’inici del curs escolar.

A través d’un comunicat conjunt, els quatre partits consideren “essencial que el govern proporcioni informació detallada sobre el funcionament de l’inici de curs” perquè, asseguren, “és un tema de rellevància que afecta milers d’alumnes i famílies”. A més, denuncien “manca de diàleg i de transparència“, alhora que avisen que la “falta d’informació genera una situació de desconeixement” que “impedeix una avaluació correcta de les polítiques educatives“.

Com que ERC, Junts, BComú i el PP sumen 29 regidors, tenen majoria suficient com per forçar la convocatòria de la comissió extraordinària. Això sí, dependrà del govern de l’alcalde, Jaume Collboni, decidir quin dia la celebra. Segons la normativa municipal, perquè l’oposició pugui obligar a convocar una comissió extraordinària calen dos grups polítics o quatre regidors adscrits a la comissió en qüestió.