(ACN/Redacció) La futura presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, suma una nova condició a Collboni per negociar el pressupost municipal i li demana a l’alcalde la congelació de les tarifes del transport públic. Sanz ha afegit aquesta condició a les de regular el lloguer de temporada i tancar terminals de creuers al Port que va fer la setmana passada.

En declaracions a SER Catalunya, Sanz ha defensat que els anys que Barcelona ha tingut preus de transport més econòmics, la ciutadania “ha viscut millor” i li ha demanat al govern municipal que faci una aposta “per la immensa majoria” dels ciutadans. En aquest sentit, ha recordat que “només el 24 %” fa servir el vehicle per anar a la feina o a estudiar.

Les condicions dels comuns a Collboni
Demanen eliminar els lloguers temporals a Barcelona i reduir les terminals de creuers

En clau d’habitatge, Sanz ha insistit que el seu grup municipal va deixar la feina feta per poder tirar endavant una regulació dels lloguers de temporada i ha instat l’alcalde Jaume Collboni a continuar-la i portar-ho a aprovació. “És indispensable per parlar de qualsevol cosa”, ha manifestat.

Acusen Collboni d’elitisme

D’altra banda, ha afirmat que s’ha demostrat que la Copa Amèrica és “una estafa per a la ciutadania” i per això proposaran al plenari que tots els grups es comprometin a no donar suport que Barcelona en torni a ser seu. També ha acusat l’alcalde d’una “deriva elitista” i l’ha interpel·lat a dir en primera persona què pensa del decreixement turístic i a fer propostes concretes.