(ACN /Redacció) Els Mossos d’Esquadra han dispersat amb gas lacrimogen un grup de manifestants que intentaven accedir al Parc de la Ciutadella al mateix moment en què ha començat al Parlament el debat d’investidura de Salvador Illa.

Desenes de persones s’han concentrat davant d’una de les portes d’accés al parc al carrer de Pujades i han intentat forçar les portes per accedir al recinte. Després de forcejar, han arribat a tombar les tanques i, fins i tot, alguns manifestants han pogut entrar uns pocs metres dins del parc. Ha estat aleshores quan els agents dels Mossos d’Esquadra han llançat gas pebre per dispersar-los i fer-los tornar a sortir de la Ciutadella.

Els manifestants no han trigat a denunciar aquesta pràctica a les xarxes socials, entre ells Neus Matamala, la filla de Jami Matamala, amic personal de Carles Puigdemont.

Més de 20 persones ateses pel SEM pels efectes del gas pebre

L’ús del gas pebre per part de la policia catalana ha tingut com a conseqüència que més de 20 persones hagin hagut de ser ateses pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).  S’han viscut moments de tensió i empentes amb els Mossos d’Esquadra i s’ha arribat a trencar el cordó policial a l’accés del carrer de Pujades. La situació ha provocat llavors, que la policia decidís tirar el gas lacrimogen als concentrats.

Algunes de les persones afectades és gent gran. Segons alguns testimonis, els ferits tenen cremades a la pell i irritació als ulls. “Hem patit bastant” han assegurat alguns manifestants a betevé.

Al vídeo següent podeu veure una crònica de les mobilitzacions que s’han viscut aquest matí als voltants del passeig de Lluís Companys i el Parc de la Ciutadella.