Els regidors de Junts, ERC i BComú han plantat Liberto Senderos, de Vox, a la Comissió de Drets Socials d’aquest mes d’octubre. En concret, ho han fet quan el regidor de la formació d’extrema dreta ha demanat al govern de Jaume Collboni retirar de les biblioteques públiques els llibres i altres publicacions “que promoguin la ideologia de gènere, LGTBIQ+, trans, que tinguin contingut pornogràfic o a favor de la pederàstia“, a través d’un prec.

Abans de començar la comissió, Joan Rodríguez (Junts) ha demanat la retirada del punt de l’ordre del dia perquè “té un contingut inacceptable i que contradiu molts aspectes del codi ètic de l’Ajuntament“. També ha avisat que, si no s’acabava retirant, els regidors de la seva formació marxarien de la sala. És el que ha acabat passant, i també s’hi han sumat els regidors d’ERC i els de Barcelona en Comú.

Liberto Senderox (Vox) ha negat barrejar qüestions, “sinó que parlem de temes concrets que són importants per a les persones que representem“. Per la seva banda, el comissionat de Polítiques LGTBI, Javi Rodríguez, ha assegurat que els llibres de les biblioteques “no contenen contingut inapropiat per a menors d’edat”, alhora que ha “convidat” el regidor de Vox a “rebaixar el grau d’homofòbia a les intervencions“.