Jaume Collbonbi

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat satisfet aquest dijous al matí pel suport d’Esquerra Republicana i BComú a les ordenances fiscals. En una entrevista a TV3, l’alcalde ha afirmat que “la votació la comissió d’Economia és un bon senyal per crear confiança i diàleg per les decisions que s’han de prendre en un futur” i, per tant, espera que els acords vagin més enllà. “Per primera vegada en aquest mandat s’articula un acord progressista que permet tramitar les ordenances”, ha afirmat. Creu, a més, que “no té gaire sentit que la majoria d’esquerres no es posi d’acord”, i assenyala que “hi ha moltes qüestions que uneixen els grups progressistes a la ciutat”.

Per tot plegat demana als grups que també li donin suport en els pressupostos per poder tirar endavant projectes com la connexió del tramvia per la Diagonal. L’alcalde, però, diu que “ha de ser molt respectuós amb els temps polítics dels grups”, que han de celebrar els congressos aviat. “A partir de desembre ho podrem abordar”.

Sobre la Copa Amèrica: “Ha estat un èxit”

L’alcalde també s’ha referit a la Copa Amèrica i creu que l’esdeveniment ha estat un èxit: “S’han complert els objectius que ens havíem marcat”. Collboni s’ha mostrat “molt tranquil” sobre la possibilitat que es demani una auditoria dels comptes, i afirma que “les coses s’han fet bé”. Ha assegurat, a més, tenir “confiança plena en els mecanismes interns de control”.

Els comuns diuen que no entraran al govern

Paral·lelament, la portaveu del Grup Municipal de BComú, Janet Sanz, ha assegurat que la seva formació no entrarà al govern municipal, i ha alertat que “tampoc no estan assegurats els nostres vots a les ordenances”.

Sanz diu que el posicionament dels comuns és ara “condicionar que hi hagi una política pressupostària que doni resposta a les necessitats de la ciutadania i frenar la deriva elitista”. Sobre la Copa Amèrica, Sanz ha insistit en la necessitat de fer una auditoria. “Hem d’anar fins al final. La Copa Amèrica no s’ha de repetir”.