L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat aquest dimarts la seva “consternació i dolor” pel suïcidi de dues germanes de Sant Andreu, que estaven a punt de ser desnonades. Collboni ha mostrat el condol als familiars i amics i creu que fets com aquests mostren “la cara més dura i dramàtica de l’accés a l’habitatge”, el principal repte, assegura, que té Barcelona.

En un acte per presentar un edifici amb habitatge dotacional per a gent gran, l’alcalde ha assegurat que “l’accés a l’habitatge és la principal font de desigualtat a Barcelona” i que “mai no farem prou per poder garantir-lo”. Collboni ha demanat corresponsabilitat a totes les administracions públiques. Creu que en el darrer any, a Barcelona s’han pres mesures d’urgència que podran ajudar a frenar la pujada abusiva dels preus, com la declaració de la ciutat com a àrea tensionada que ha permès posar topall als lloguers.

Sense informe de vulnerabilitat

Després dels fets d’aquest dilluns, l’Ajuntament de Barcelona va explicar que el cas de les dues germanes que van perdre la vida no estava vinculat als serveis d’habitatge. Els serveis municipals van tenir coneixement de la situació al febrer, per comunicació del jutjat. Després de la demanda de la propietat per impagament, el jutge va sol·licitar al consistori una anàlisi i un informe de vulnerabilitat de la unitat familiar abans de procedir al desnonament. Fonts municipals han explicat a betevé que aquest servei municipal va anar diverses vegades al domicili i que fins i tot va deixar missatges, però que mai no es va poder contactar amb ningú.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha convocat aquest dimarts, a les 20 h, una concentració de protesta a la plaça de Sant Jaume sota el lema “No són suïcidis, són assassinats“.