(EFE) L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha marcat com a prioritat per al pròxim trimestre assolir els consensos necessaris per poder aprovar el pressupost municipal del 2025 i acabar de resoldre, en segon terme, l’ampliació del govern municipal amb ERC. “El que és urgent ara és tenir un pressupost per a l’any que ve, perquè alguns projectes de transformació, com el de la connexió del tramvia o els d’habitatge, necessiten uns pressupostos nous que requereixen l’acord de les forces progressistes“, ha sostingut Collboni en una entrevista amb l’agència EFE.

“Crec que el que estic dient és una cosa molt assenyada. Poso en primer lloc el pressupost”, ha assenyalat l’alcalde, que s’ha mostrat confiat a poder “arribar a acords de pressupostos i de governabilitat amb les forces progressistes de l’Ajuntament”, en referència a BComú i sobretot a ERC, forces que, amb el PSC, sumarien majoria al consistori. El socialista ha reafirmat així que l’orientació política del seu govern és progressista: “Jo seré un alcalde progressista. Les polítiques que desenvolupem són progressistes. Hi ha una majoria progressista a l’Ajuntament i jo el que espero és que puguem arribar a acords.”

Negociacions amb ERC

Sobre les converses per a un pacte de governabilitat entre els grups del PSC i ERC —partit immers en una crisi i a l’espera d’un congrés—, Collboni confia “reprendre-les a la tornada de les vacances i en el mateix sentit”. Tot i això, l’alcalde manifesta que incorporar els republicans al govern “no és la urgència” ara mateix perquè considera “demostrat que la ciutat és perfectament governable amb 10 regidors”.

La marxa de Dalmau

Sobre el salt a la Generalitat d’Albert Dalmau, exgerent municipal, l’alcalde ha afirmat que no complicarà el funcionament de l’Ajuntament. Per a Collboni, és natural que aquest nou govern “estiri els quadres directius gerencials”. “Estic orgullós que Dalmau sigui el nou conseller de la Presidència. Crec que serà molt útil per a Catalunya, com ho ha estat per a Barcelona“, ha raonat.

Sobre la nova gerenta municipal, Laia Claverol, l’alcalde ha destacat que ja era a l’equip de gerents de l’Ajuntament de Barcelona i que “és una persona també brillant, amb una dilatada trajectòria en la funció pública”.