adolescents mòbils

(ACN) La consellera d’Igualtat i Feminisme, Eva Menor, ha anunciat que a principis de l’any que ve es crearà un servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista, especialment adreçat a joves. En la primera compareixença en la comissió d’Igualtat i Feminisme al Parlament, Menor ha detallat que es tractarà d’un servei propi d’atenció directa per oferir a les víctimes suport legal i psicològic. Comptarà també amb enginyers, per abordar les qüestions tecnològiques.

Menor ha manifestat la voluntat d’impulsar un pacte nacional contra els discursos d’odi i un pla integral contra els extremismes que estableixi “sistemes d’alerta” davant possibles radicalitzacions.

Combatre l’explotació sexual

La consellera també ha manifestat que actuaran en “clau abolicionista” contra la violència sexual i reproductiva, en les quals ha inclòs la gestació subrogada, la mutilació genital femenina i l’explotació sexual. “Esclavitzen dones en situació de precarietat”, ha remarcat.

Per fer front a la desigualtat, Menor ha apuntat que la “coeducació és l’eina més potent” per “trencar estereotips i promoure models de masculinitats i feminitats”. També ha apostat per “repensar” l’Institut Català de les Dones perquè sigui un “veritable espai de formació, especialització, coneixement i investigació” en matèria de polítiques públiques feministes.

Protegir els drets LGTBI

Menor ha defensat “impulsar i promocionar” la diversitat sexual, afectiva i de gènere, així com “protegir i ampliar” els drets LGTBI i lluitar contra l’homofòbia, bifòbia i transfòbia. La consellera també ha afirmat que treballaran per fer un pla específic per a gent gran LGTBI perquè puguin “viure amb plenitud la seva orientació sexual”.