El govern de la Generalitat de Catalunya s’ha sumat avui a les mostres de condol –i també a l’autocrítica– pel suïcidi de dues germanes que havien de ser desnonades al barri de Navas, al districte de Sant Andreu. La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha donat el condol a la família en nom del govern i ha lamentat que “ha fallat tot” i que els fets “mai no haurien d’haver succeït i mai no s’haurien de tornar a repetir”.

“És ridícul, fins i tot ofensiu, que m’entretingui a detallar qui té les competències de què”, ha dit la portaveu, i ha reconegut que el govern “ha mirat un per un què és el que haurien d’haver fet els diferents departaments”. Tot i això, Plaja ha advertit que els fets han estat “una responsabilitat de totes les administracions” i ha apuntat que Ajuntament, Generalitat i també Estat “ens hem de coordinar perquè no torni a succeir”.

El govern català s’ha sumat així a les paraules de l’alcalde Jaume Collboni, que ha dit aquest matí que el suïcidi mostra “la cara més dramàtica de l’accés a l’habitatge”.

Entitats demanen intervenir “en tots els àmbits”

El cas ha motivat la convocatòria d’una protesta per aquest dimarts al vespre amb la qual la PAH vol assenyalar les instàncies polítiques i judicials per uns fets que considera que “no són suïcidis, són assassinats”. També el Sindicat de Llogateres ha demanat intervenir “en tots els àmbits” per posar fi als desnonaments i ha acusat les administracions de donar una assistència pública “precària” als desnonats.