El Grup Municipal d’Esquerra Republicana presentarà una proposició perquè l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, pressioni el Govern espanyol per tenir enllestida la regulació dels lloguers temporals abans del 22 d’agost, data d’inici de la Copa Amèrica. La proposició es votarà la setmana vinent en les comissions municipals.

Segons els republicans, un esdeveniment esportiu d’aquestes característiques pot comportar un augment exponencial dels contractes de lloguer temporal a Barcelona i causar un impacte sobre el mercat immobiliari que perjudiqui els barcelonins.

El mateix text també planteja que es creï “de manera urgent” una taula de treball amb el govern municipal, els grups polítics, associacions de veïns i entitats pel dret a l’habitatge “per establir les necessitats, demandes i mesures a prendre des de Barcelona” per assolir una “regulació efectiva” dels lloguers temporals a la ciutat.

Apujar més el recàrrec turístic

Seguint l’aprovació de l’increment del recàrrec barceloní a l’impost sobre les estades en establiments turístics, els republicans demanen que la Comissió d’Economia i Hisenda acceleri els tràmits perquè l’Ajuntament pugui tenir les competències per apujar-lo encara més, si així ho considera. De fet, Esquerra presentarà un prec perquè el govern municipal “iniciï les gestions pertinents amb el govern de la Generalitat amb l’objectiu de modificar la Llei 5/2020 de mesures fiscals i financeres per flexibilitzar l’actual topall del recàrrec municipal”.

Amatent amb el Ja nedo!

Sobre el manteniment del programa Ja nedo!, ERC ha manifestat que vigilarà que el govern municipal continuï oferint aquest servei al alumnes de 6è de primària. La polèmica va sorgir aquest dijous després que es comuniqués inicialment que no hi hauria el programa per als alumnes de 6è i després s’assegurés es mantindria.