erc demana puigdemont es disculpi

(ACN) ERC ha exigit “una rectificació i una disculpa” a Carles Puigdemont després de la seva carta de dissabte passat, en què l’expresident assegurava que la decisió de la militància republicana d’avalar el pacte per investir Salvador Illa “fa que la detenció sigui una possibilitat real d’aquí a molt pocs dies“. En un comunicat després de l’executiva d’aquest dilluns, el partit de Marta Rovira ha reclamat “respecte” a les decisions de les seves bases, també a les entitats independentistes, i ha circumscrit la reacció de Junts als seus “interessos electorals”.

“No es poden superar determinats límits”

Els republicans han avisat que “no es poden superar determinats límits” i que “considerar que una hipotètica detenció del president Puigdemont seria culpa d’ERC és una ofensa”. Afegeixen que “és obvi que el partit i l’entorn polític de Puigdemont consideren que la decisió presa per les bases d’Esquerra divendres passat els és perjudicial per als seus interessos electorals”. Denuncien que en aquest cas s’ha anat “més enllà de la crítica política” i critiquen que “l’ús de la repressió per intentar treure profit electoral és vergonyós i ofensiu”.

A més de Puigdemont, els republicans també s’han dirigit a la resta d'”organitzacions i entitats cíviques” a “respectar la militància i el procés democràticament impecable”, després del comunicat de l’ANC que concloïa que “la història jutjarà” els dirigents d’ERC pel seu pacte amb el PSC. A més, han felicitat la seva militància per la consulta celebrada divendres passat, amb una alta participació, i reclama que la resta d’actors polítics “respectin les decisions democràtiques”.