Janet Sanz, que aviat assumirà el lideratge dels comuns de Barcelona —un cop Ada Colau plegui oficialment— ha confirmat que BComú farà un primer sí a les ordenances fiscals proposades per Collboni de cara al 2025. La proposta vol congelar pràcticament totes les taxes i impostos als barcelonins, però encarir el que paguen diferents sectors turístics a la ciutat, i se sotmetrà a la primera votació aquest dimecres, a la Comissió d’Economia.

Sanz ha estat la primera líder municipal en confirmar que hi votarà a favor. Ho ha fet dos dies després que sortís a la llum un acord entre el govern del PSC i els comuns per regular els lloguers temporals, estudiar la reducció dels creuers i congelar les tarifes del transport públic. “Tenint en compte que han recollit les primers propostes, creiem que s’han de tramitar aquestes ordenances fiscals“, ha dit.

Ara bé, també ha avisat que el sí a les ordenances és provisional, en espera d’arrencar també un acord pressupostari al govern de l’alcalde, Jaume Collboni, abans de la votació final. “Pressupost i ordenances van vinculats l’un amb l’altre, per nosaltres serà indispensable fer la mateixa cosa a totes dues qüestions”. Fins al moment, ERC no ha esclarit què votarà aquest dimecres, mentre que Junts, el PP i Vox ja han dit que hi votaran en contra.