Tots els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona s’han compromès, de forma unànime, a resoldre l’ocupació conflictiva del passatge d’Alió, 21. Tots els partits, inclòs el govern, han tirat endavant una proposta de Junts (consensuada amb els comuns) a la Comissió de Seguretat d’aquest mes d’octubre per reforçar la presència policial a l’entorn, garantir la convivència, implicar-hi els serveis per atendre persones en situacions de vulnerabilitat i accelerar els tràmits jurídics per desallotjar l’immoble.

En aquest sentit, el tinent d’alcaldia Albert Batlle ha recordat que l’Ajuntament ja ha fet una inspecció tècnica per declarar la finca com a infrahabitatge i ha assegurat que, “en cas que s’acabi declarant com a tal, derivaria en un desallotjament“. Ara bé, Batlle ha admès que encara no s’han conclòs els informes i ha avisat que el cas de la finca del passatge d’Alió té “una complexitat extraordinària” perquè és un cas d’herència no reclamada i l’immoble està en situació d’execució hipotecària.

Denuncien opacitat del govern

Els grups de l’oposició han denunciat “l’opacitat del govern” durant els darrers mesos i han recordat que, en l’àmbit de districte, ja fa mesos que demanen una solució al passatge d’Alió. Jordi Martí Galbis (Junts), a més, ha lamentat que “la situació és insostenible” i que “els veïns no poden viure així”, mentre que Marc Serra (BComú) ha demanat a Albert Batlle “no només resultats, sinó transparència en el procés“.

Jordi Coronas (ERC) ha exigit “fer totes les mesures a l’abast de l’Ajuntament per garantir el benestar dels veïns” i Juan Milián (PP) ha instat l’executiu a “atacar el problema des de totes les vessants i de forma més intensiva”. Per la seva banda, Gonzalo de Oro (Vox) ha recordat que “totes les ocupacions són il·legals“.