Jaume Collboni Guàrdia Urbana

(ACN) Jaume Collboni ha fet una crida aquest dimecres a no deixar-se vèncer pels “discursos de la por” ni per “aquells que volen parlar sempre d’una Barcelona insegura”. L’alcalde de Barcelona ho ha dit durant l’acte de celebració de la Diada del Patró de la Guàrdia Urbana, en què s’han entregat les medalles al mèrit i d’antiguitat i les plaques de reconeixement del cos de policia barceloní.

En el transcurs de la cerimònia s’han lliurat 169 guardons entre les medalles i plaques internes (a membres del cos, sigui per la trajectòria destacada o per una acció rellevant), les medalles i plaques externes (a persones i entitats externes que han destacat per la col·laboració amb el cos, sigui de manera habitual o per una actuació concreta), les medalles per 25 anys de servei i els obsequis als agents jubilats.

Una policia que “escolta molt i parla amb tothom”

Durant la seva intervenció Collboni també ha destacat que els 3.431 professionals que formen part de la Guàrdia Urbana representen “la millor encarnació del servei públic, el compromís, la vocació, la dedicació i la bona feina”. L’alcalde també ha ressaltat la “valentia” dels agents a l’hora de protegir l’espai públic i preservar la convivència.

En vosaltres sempre he trobat persones amb una determinació molt clara, però alhora generoses i humils, que escolten molt i parlen amb tothom. Aquesta és l’essència i el caràcter de la Guàrdia Urbana”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

L’acte també ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, i del cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez. Per la seva banda, Batlle ha recordat que l’Ajuntament està posant tots els esforços en la governança de la convivència, posant les persones al centre de les polítiques públiques.