(ACN) Carles Puigdemont defensa que va fugir després de la reaparició a l’Arc de Triomf dijous pels costos enormes que hauria representat la seva detenció per ser lliurat a les autoritats judicials espanyoles. En un vídeo difós a les seves xarxes socials, assenyala que el pla per desaparèixer estava preparat en cas que no pogués accedir al Parlament per al debat d’investidura de Salvador Illa.

Volia arribar al Parlament

El diputat de Junts defensa que “volia ser al Parlament per a ser present a la sessió” d’investidura i poder exercir el seu “dret a parlar i dret a votar”. No obstant això, afegeix que “des de primera hora del matí va quedar clar que el Departament d’Interior havia organitzat un dispositiu policial” per impedir, assegura, que pogués entrar al Parc de la Ciutadella. A partir d’aquest punt, defensa que el seu objectiu va passar a ser “poder tornar a un lloc segur” per arribar a la seva residència, a Waterloo.

Acusa el govern de “col·laboració entusiasta”

“No podia imaginar que en aquesta estratègia de rebel·lió tindrien la col·laboració, de vegades entusiasta, d’un govern de Catalunya al qual ja se li havia acabat el temps.” En aquest sentit, ha comparat l’actuació del Departament d’Interior amb les que es van viure durant el procés per part del govern estatal: “Ho podíem esperar dels pitjors dies de la repressió del govern del PP de Mariano Rajoy, però no del nostre govern”, ha etzibat.