Carles Martí Comissionat barris
Foto: Maria Belmez (ACN)

(ACN / Redacció) El primer consell executiu del nou govern de la Generalitat ha nomenat l’exregidor socialista, Carles Martí, comissionat de barris. Es tracta d’una figura que ha de promoure l’impuls de les polítiques de millorament urbà, ambiental i social dels barris per combatre “la segregació urbana”. L’òrgan s’adscriu al Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i Martí treballarà en coordinació amb els municipis.

Acció comunitària a barris i viles vulnerables

Aquest òrgan assessorà Territori, Habitatge i Transició Ecològica en polítiques de millora de l’àmbit urbanístic, ambiental i social dels barris i localitats, d’acord amb el principis recollits a la normativa i a l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050. També tindrà com una de les seves “tasques principals”, planificar, impulsar i coordinar programes, projectes i estudis per garantir “una visió transversal que incorpori també els àmbits d’acció comunitària a barris i viles vulnerables“.

Carles Martí, nova figura a Territori

Nascut a Barcelona el 1966, Carles Martí és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona (UB). Ha tingut diversos càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona, des del 1995, com a primer tinent d’alcalde, regidor dels districtes de Ciutat Vella i Sarrià – Sant Gervasi o president del Tibidabo SA. També va ser regidor de Cultura, responsable del Pla d’Actuació Municipal, d’Inversions, d’Edicions i Publicacions i del Nomenclàtor de la Ciutat, entre d’altres.

Fora de l’Ajuntament va ser senador per la demarcació de Barcelona, entre 2011-2015, i des del 2018 exercia com a tècnic superior a la gerència de la UB, desenvolupant com a tasca principal l’impuls i la coordinació dels Campus de les Arts.