Lgtbi

Barcelona serà la primera ciutat de l’estat a tenir una ordenança municipal pròpia contra els delictes d’odi i discriminació. Ho ha confirmat l’alcalde, Jaume Collboni, abans de penjar el penó per commemorar el Dia de l’Orgull, que se celebra aquest divendres, 28 de juny. Collboni ha destacat que l’ordenança “tindrà la capacitat sancionadora que ens atorga la Carta municipal i la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació” aprovada pel Parlament.

L’alcalde ha lamentat que l’augment de l’extrema dreta comporti pèrdua de drets del col·lectiu i per això ha afirmat: “Per cada pas enrere que vulguin fer, Barcelona en farà dos endavant”. Alhora, ha assegurat: “No deixarem cap agressió sense resposta des de l’Ajuntament“.

Procés participatiu

Collboni ha explicat que a partir de l’1 de juliol s’obrirà un procés participatiu per poder elaborar l’ordenança, amb les entitats i la ciutadania. També hi participaran experts i juristes, sota la direcció de l’Àrea de Drets Socials. L’objectiu és que el text es pugui a provar el primer semestre del 2025.