bicis copa america

L’Ajuntament de Barcelona invertirà fins a 72.000 € per instal·lar quatre “aparcaments segurs” i temporals de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), per als aficionats de la Copa Amèrica de vela. Així ho preveu l’anunci de licitació que ha publicat el consistori, que tot just ara comença a buscar les empreses que han d’explotar aquests aparcaments segurs. S’ubicaran a l’entorn de les dues “fan zone” de la Copa Amèrica i del Port Olímpic, i tindran una capacitat mínima de 100 vehicles.

En concret, s’instal·laran al carrer de l’Escar, a tocar del Moll de Pescadors (la Barceloneta); al Parc de la Barceloneta, sota del pont inacabat (la Barceloneta); al Parc del Port Olímpic, a un cantó de l’estàtua que toca a la plaça dels Voluntaris Olímpics (la Vila Olímpica del Poblenou); i sota el cobert que hi ha damunt de la ronda del Litoral, a l’altura del passeig de Llacuna (el Poblenou).

És una de les accions previstes dins del pla de mobilitat dissenyat específicament per a la copa de vela, que també ha distribuït 11.000 acreditacions a veïns de la Barceloneta perquè puguin arribar fins a casa seva amb el cotxe, si hi ha talls de trànsit mentre duri la competició.

Sistema d’accés via aplicació mòbil

Els aparcaments seran tancats i, per accedir-hi, els usuaris hauran de fer-ho a través d’una aplicació mòbil. L’horari de funcionament serà de 24 hores al dia i només s’hi podran aparcar patinets elèctrics i bicis particulars; és a dir, que no seran espais destinats a deixar-hi bicicletes del Bicing. Tindran una superfície d’uns 90 m² i l’Ajuntament preveu desinstal·lar els quatre aparcaments temporals un cop acabin les regates de la Copa Amèrica, la segona quinzena d’octubre.