El tinent d’alcaldia de Seguretat i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha respost als membres de l’Antiga Massana, que han demanat diàleg al govern municipal el mateix dia que han rebut una ordre de desallotjament administratiu, per a aquest dijous, 17 d’octubre: “Cometre un fet delictiu no pot ser recompensat; una ocupació que pertorba l’ordre al barri no pot acabar amb una cessió de l’espai“, ha dit a la Comissió de Seguretat d’aquest mes d’octubre.

En resposta a un prec de BComú, Batlle també ha defensat per enèsima vegada que es desallotgi l’Antiga Massana, a la plaça de la Gardunya: “No hi ha més opció que acabar amb l’ocupació il·legal. Els usos de l’espai no responen a l’interès públic, sinó a l’interès privat de l’entitat“. En aquest sentit, Albert Batlle ha assegurat que han rebut peticions per part d’associacions de veïns, de paradistes de la Boqueria i de l’Escola Massana per destinar l’espai —dins del recinte de l’antic Hospital de la Santa Creu— a altres usos.

Des de Barcelona en Comú, la regidora Jess González ha lamentat que el govern Collboni “no tingui voluntat real de parlar amb tots els veïns” i ha retret a Batlle: “En comptes de parlar, està decidint anar directament per la força“. Els membres de l’Antiga Massana han convocat una manifestació divendres, 18 d’octubre.