Passejant per Collserola podem trobar plantes comunes, com l'ortiga o el plantatge, però que tenen moltes propietats en àmbit nutritiu. El Xavier Vilaplana és naturòpata i creu que aquestes es poden incorporar a la dieta. Demà i dijous impartirà un taller d'elaboració de batuts verds al Centre Cívic Elèctric i ha preparat una recepta que inclou ingredients de la zona. XAVIER VILAPLANA, naturòpata “En aquest en concret, que és un batut, que és una mica representatiu del que són materials d'aquí collits a la zona, tenim d'una banda l'ortiga, que és una planta molt bona per a la seva quantitat de minerals, tenim el plantatge, que en castellà es coneix com “llantén”, que és una planta també molt bona a nivell de vitamina C.” El Xavier assegura que aquesta beguda refrescant, elaborada a base de fruita, pot complementar la nostra dieta. XAVIER VILAPLANA, naturòpata “Sempre ens parlen de consumir aquestes quatre o cinc peces de fruita al dia. Fruites i verdures que, a la pràctica, sembla com molt inviable. I és una cosa que la majoria de gent sent que no ho pot fer perquè no troba la manera. I els batuts seria una forma molt bona de fer-ho.” La setmana que ve parlarà dels anomenats superaliments. XAVIER VILAPLANA, naturòpata “Són aliments determinats que es poden incloure als batuts verds i que per les seves característiques tenen unes propietats molt potents com les llavors de xia, la cúrcuma, l'espirulina i la chlorella.” El termini d'inscripció per realitzar aquest taller d'elaboració de batuts verds estarà obert fins demà al migdia. Informen: JORDI GARCIA / MONTSE LLORENS

L’ortiga i el plantatge són alguns dels ingredients que utilitzarà el naturòpata Xavier Vilaplana en el taller de batuts verds que impartirà aquest dijous i el que ve al Centre Cívic l’Elèctric. Vilaplana defensa que val la pena conèixer les qualitats de plantes tan comunes com el romaní i que podem incorporar a la dieta.

El naturòpata reconeix que els batuts verds estan de moda però creu que és necessari conèixer les propietats dels ingredients que s’utilitzen. Per això, el taller també servirà per parlar, per exemple, de vitamines i minerals, i de com obtenir antioxidants. “Exposaré algunes receptes i en algun inclouré ingredients que es poden trobar a Collserola, com l’ortiga o el plantatge. La primera és una planta remineralitzant, molt adequada per als esportistes; el plantatge -les fulles- pot servir per fer infusions i és rica en vitamina C i calci”, explica Vilaplana.

El Xavier Vilaplana apunta que els batuts poden ser una solució refrescant per consumir fruita, un complement ideal en la nostra dieta. “Els nutricionistes aconsellen consumir quatre o cinc peces de fruita al dia, però a la pràctica, sembla com molt inviable. Mitjançant els batuts es pot fer”, apunta.

També aprofitarà per parlar dels anomenats superaliments. “Són aliments determinats que es poden incloure als batuts verds. Tenen unes propietats molt potents. Són, per exemple, les llavors de ‘chía’, la cúrcuma, l’espirulina i la ‘chlorella’.” El termini d’inscripció per realitzar aquest taller d’elaboració de batuts verds estarà obert fins dijous, dia 7 de juliol, al migdia.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a