La principal novetat de la vint-i-unena edició de l’Stripart la trobem a la cuina del Centre Cívic Guinardó. Enguany s’ha fet una convocatòria específica per fer-hi una instal·lació. El guanyador hi ha disposat tres escultures sonores que està acabant de muntar. MIGUEL AYESA, participant de l’Stripart “Con esta idea de los pequeños objetos cuotidianos, concretamente de la cocina como herramienta de protestas o de reivindicación.” L’art reivindicatiu és característic de la mostra. També la innovació. Des de l’organització destaquen que cada cop hi participen artistes més joves. El 80 % són menors de 25 anys. JAUME MONTSERRAT, participant de l’Stripart “És un projecte que està molt bé per donar un primer pas a perdre la vergonya a penjar els teus dibuixos a una paret que no sigui la de casa.” JOSÉ CARLOS IZQUIERDO, participant de l’Stripart “Jo crec que als darrers anys, a l’estat espanyol ens falta una mica aquest pas per estar a l’altura d’altres països d’Europa.” La idea és ajudar a exposar els treballs dels artistes que comencen. Per això l’Stripart col·labora amb altres espais de la ciutat. També els dóna l'oportunitat de fer contactes. La inauguració de demà serà un bon moment. PATRICIA CAMPOS, directora del Centre Cívic Guinardó “Hi haurà diferents ‘performances’ a l’esplanada del centre cívic, les dues plantes d’exposició i també hi ha diferents microaccions dins de l’espai expositiu. “ A més, hi ha una programació de tallers i activitats durant els 15 dies que dura la mostra.
El 80% dels participants en la XXI edició de l’Stripart tenen menys de 25 anys. I és que el principal objectiu de la mostra d’art jove d’Horta-Guinardó és oferir una primera oportunitat als artistes novells. Així ho expliquen els organitzadors de l’exposició, el Centre Cívic Guinardó, que col·labora amb galeries i altres espais culturals de la ciutat i ofereix als creadors la possibilitat d’accedir-hi i de fer nous contactes.
Les dues plantes de l’equipament es converteixen en un museu de més de 600 metres quadrats amb un total de 94 obres d’escultura, pintura, videoart i instal·lacions. Precisament, una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat la convocatoria per fer una intervenció artística a la cuina del centre cívic. El guanyador, Miguel Ayesa, l’ha convertida en un espai sonor amb connotacions reivindicatives.
Hi ha una programació d’actes i performances que acompanya l’exposició durant els 15 dies que dura l’Stripart. Destaquen els tallers infantils i d’art carrer, també hi haurà estones destinades a la poesia o al teatre i projeccions de documentals.