Matí de portes obertes al renovat Casal de Barri Can Portabella, perquè els veïns poguessin descobrir-ne la rehabilitació i l’ampliació que s’ha fet en aquestes instal·lacions des del novembre de l’any passat. El casal de barri ocupa l’antic edifici de Can Portabella, convertit des de 2007 en casal de barri. L’any 2013, les quatre entitats andreuenques que hi tenien la seu van demanar una rehabilitació urgent, perquè l’edifici estava en tan mal estat que era fins i tot insegur. El projecte de reforma es va encarregar a l’arquitecte Josep Bunyesc, que ha tingut l’estalvi energètic com a prioritat a l’hora de redissenyar Can Portabella.

Ara, a la planta baixa hi ha una sala d’actes per a 75 persones, uns magatzems per a serveis i espais per a l’Associació de Veïns de Sant Andreu Sud, que gestionarà el casal. La primera planta està preparada per acollir altres entitats socials del barri. La reforma ha permès guanyar uns 200 metres quadrats de superfície (ara l’equipament en té 813) afegint-hi una segona planta, on hi ha sales per fer tallers i una terrassa exterior.

Al voltant de l’edifici, les tanques que aïllaven els jardins han estat enderrocades, així que ara els vianants poden passar lliurement a través d’aquests jardins i de l’annexa plaça de Can Portabella, des del carrer de Virgili (on s’ubica el casal) fins al carrer de Josep Soldevila. Tots aquests terrenys són els que ocupava des de finals del segle XIX la Societat Llanera Barcelonesa, una de les més importants de Sant Andreu dedicades als filats de cotó i lli. La fàbrica era coneguda com Can Portabella i el palauet on avui s’ubica el casal de barri era “la casa de l’amo”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a