Suspès el projecte d'habitatge social a l'edifici de Londres amb Villarroel. Així ho va comunicar el regidor de l'Eixample a l'Associació de Veïns de l'Esquerra en el darrer consell de districte. El motiu n'és que encara està pendent la resolució d'un contenciós judicial. El 2008 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja en va ordenar l'enderrocament per no haver deixat lliure prou zona verda. TONI COLOMINA, vicepresident de l'AV Esquerra de l'Eixample "En aquests moments hi ha una ordre per part del jutge que ha d'anar a terra, la qual cosa ens fa vertader pànic, que, un edifici que està pràcticament acabat i en una situació òptima per fer unes certes coses, això pugui anar a terra." També està actuant per alliberar més zona verda i evitar que s'hagi de tirar a terra l'immoble. El mes de desembre la Comissió de Govern va aprovar l'expropiació d'un interior d'illa al carrer de Còrsega i la creació d'una nova servitud de pas a la zona. De moment, l'Ajuntament ha optat per buscar un altre emplaçament per destinar-lo a habitatge social. CARME TRILLA, responsable d'Acció Social de Càritas "Podem tenir la perspectiva que són districtes amb una mitjana de renda més alta però això ens amaga una realitat que no és aquesta." Segons Càritas, hi ha molta necessitat de lloguer. La quantitat és difícil de precisar, però asseguren que tenen llistes d'espera importants. A més, la demanda per desnonament ha crescut moltíssim. CARME TRILLA, responsable d'Acció Social de Càritas "Aquest edifici és un edifici que està situat en un lloc òptim de la ciutat, en un districte en què els equipaments d'habitatge per a aquest tipus de necessitats és on n'hi ha menys, l'Eixample és el districte que té menys habitatge social o simplement habitatge protegit." Els veïns ja van recórrer contra la construcció abans que comencés, l'any 2004. L'obra va finalitzar el 2006 i una sentència de 2008 ja obligava el consistori a enderrocar-la. Els pisos no han estat encara estrenats. Curiosament, l'edifici, obra de Jaime Coll i Judith Leclerc, ha rebut diferents premis d'arquitectura, un dels quals per alliberar espais per als vianants.
Inicialment, s’havia de destinar l’edifici a habitatges per a joves però més endavant es va modificar el projecte per allotjar-hi famílies amb fills malalts de llarga durada. El 2012, a proposta d’Esquerra Republicana, el districte va optar per destinar-lo a lloguer social temporal per a persones desnonades. Actualment, però, existeix un litigi entre un grup de veïns, constituïts en la Comissió Pro Illa Verda, i l’Ajuntament sobre la modificació del PGM que en va permetre l’edificació. La plataforma vol que enderroquin l’edifici perquè no va deixar lliures els metres que pertocaven per llei. De fet, una sentència judicial avala aquesta demanda, però el govern de l’anterior mandat ja va dir que treballaria per evitar-ho.
La situació de mancança de pisos de lloguer social o protegit a Barcelona, i en concret a l’Eixample, s’accentua ara amb la pèrdua dels previstos en aquest bloc. L’edifici inclou l’Escola Mallorca, una escola bressol, un garatge i 45 apartaments.