Quan li van proposar de portar 'El rellotger de Gràcia' al teatre, el director Enric Sunyol va albirar la possibilitat de realitzar un somni: unir tot el teixit associatiu del barri en una sola obra. ENRIC SUNYOL, director de l'obra "És una obra sobre Gràcia, feta per gent de Gràcia, i destinada a un públic de Gràcia." La trama es basa en la novel·la de Joan Lafarga, que repassa la història de la Gràcia independent i emergent del segle XIX amb la Gràcia actual, i atorga un protagonisme destacat als alcaldes de la totes dues èpoques. De fet, la funció actual inclourà un representant polític a dalt de l'escenari, la regidora del districte, Maite Fandos. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "És d'agrair que l'obra recorda de manera amable els polítics, cosa poc habitual avui dia. Jo havia actuat de petita al teatre i és un plaer tornar a repetir l'experiència." Fins a 56 actors i actrius amb diàleg i una trentena de figurants formen part d'una peça de més de dues hores de durada i que es dividirà en dos actes. Algunes de les escenes inclouran la participació de castellers, bastoners, capgrossos i diables del barri. La dificultat d'organitzar tanta gent fa que de moment, només se n'hagin programat 3 funcions per als dies 10, 11 i 12 d'abril. L'obra s'estrenarà dins les activitats del 150è aniversari del campanar de la Vila de Gràcia. Els promotors han explicat que si algun dia és tècnicament possible, els agradaria representar-la en el seu decorat natural. És a dir, en aquesta mateixa plaça.
La trama atorga un protagonisme destacat als alcaldes tant de la Gràcia independent com l’actual. Per fer més realista la representació, es comptarà amb la participació de la regidora del districte, Maite Fandos, qui ha assegurat que ja de petita havia actuat al teatre “i és un plaer tornar a repetir l’experiència. Segons ella, “és d’agrair que l’obra recorda de manera amable els polítics, cosa poc habitual avui dia”.
Fins a 56 actors i actrius amb diàleg i una trentena de figurants formen part d’una peça de més de dues hores de durada i que es dividirà en dos actes. Algunes de les escenes inclouran la participació de castellers, bastoners, capgrossos i diables del barri. La dificultat d’organitzar tanta gent fa que de moment, només se n’hagin programat 3 funcions per als dies 10, 11 i 12 d’abril.
Les representacions es faran els dies 10, 11 i 12 d’abril a la Sala Montseny de Gràcia, dins dels actes de commemoració del 150 aniversari de la construcció del campanar. ‘El rellotger de Gràcia’ és una història que comença el 28 de juny de 1850, el dia en què Gràcia esdevé independent i que conviu amb la ficció que torna a ser-ho al segle XXI. Es tracta de dues històries paral·leles, una passa durant l’època de la construcció del campanar i el seu rellotge; i l’actual, que gira al voltant de la figura de l’Albert Musons, que és l’alcalde de la Gràcia independent i al qual acompanyen personatges reals de la vida associativa gracienca. Ara, Corpus Teatre ha decidit portar-la als escenaris acompanyats per tots aquells graciencs que hi han volgut participar. Més de 100 persones de les entitats culturals del barri donaran vida als personatges de Joan Lafarga.