El conservatori és un edifici amb molta historia. Des de l'any 1928 acull aquesta institució educativa musical. L'Ajuntament, a través de l'Institut Municipal d'Educació, n'ha impulsat una reforma per adaptar-lo a normativa. En una primera fase d'obres es van modificar les 156 finestres per insonoritzar les aules. Ara s'està treballant en la segona fase. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample i d'Educació "Una part molt important d'aquesta segona fase està orientada a recuperar el que s'anomena la peixera, que és el pati interior que queda dins el conservatori, que és una peça única des del punt de vista dels esgrafiats, una sala imponent." S'està netejant la gran claraboia, obra de Granell, i s'estan restaurant els estucs les sanefes i la policromia original dels murs, intervenció que podria estar enllestida a l'octubre. Les obres les dirigeix l'arquitecte Marc Cuixart, amb l'assessorament de la restauradora Pilar Giraldez. També s'està intervenint en les portes d'accés a les aules perquè siguin espais diàfans, com exigeix la normativa actual, i, al mateix temps, guanyar en insonorització. S'inverteix un milió d'euros per renovar l'auditori. CASIMIR MACIÀ, director de centres docents de l'IMEB En aquest espai, remodelat fa més de 40 anys, les obres estan a punt de començar i s'allargaran fins passat Nadal. L'auditori té una capacitat per a unes 320 persones, a banda dels músics, i hi passen entre 10.000 i 12.000 persones l'any.

El Conservatori Municipal de Música s’adapta a la normativa actual i restaura els espais nobles de l’edifici. L’immoble, obra del llavors arquitecte municipal Antoni Falguera, es va projectar l’any 1916 i es va inaugurar el 1928. D’estil medievalista, és un edifici emblemàtic.

Les obres han estat intenses durant el juliol i l’agost i s’allargaran fins passat Nadal. En el període docent es combinaran per poder seguir fent classes amb normalitat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a