Aquest xiprer és més centenari que el mateix club. Donava la benvinguda a la masia del segle XVIII, Can Xipreret, que l’any 1902 es va convertir en el centre Salud Sport Club. Més tard, conegut com a Club Tennis de la Salut. Aquest centre esportiu recreatiu es va inaugurar amb un partit peculiar. JOSÉ LUIS ASENSIO, soci de mèrit del Club Tennis la Salut “Un partit de futbol entre socis del club i el Futbol Club Barcelona i va arbitrar aquell partit Hans Gamper, el fundador del Futbol Club Barcelona que feia tres anys que s’havia fundat.” Els de baix i els de dalt, així és com es coneixien els socis de l’entitat segons si practicaven esport o feien teatre o ball. Pel club sempre ha estat important el vessant recreatiu i social. Una de les activitats, més conegudes a la ciutat, eren les revetlles de Sant Pere. JOSÉ LUIS ASENSIO, soci de mèrit del Club Tennis la Salut “Va arribar a ser de les activitats socials més importants de Barcelona, estem parlant de principis dels 50. Potser hi havia a prop de 5.000 persones, és que ocupaven tot el club. Hi havia la zona d’orquestra de baix, la pista de ball... una nòria petita, però una nòria, carraques de tir, o sigui un espectacle.” El tennis, però, ha estat sempre l’ànima del club. De fet, va començar amb una pista i ara en té 16. És l’únic club amb dos guanyadors dels màsters internacionals de tennis: Manolo Orantes i Àlex Corretja. JOSÉ LUIS ASENSIO, soci de mèrit del Club Tennis la Salut “El Manolo era un recull pilotes, se li veien maneres, era esquerrà i una afició bàrbara, i l’Àlex Corretja va vindre de benjamí i tots dos segueixen al club.” Ara, amb 2.000 socis, el club té nous projectes, com un nou gimnàs. Asseguren, però, que manté l’essència que el va veure néixer fa 114 anys. L’esport i l’activitat social.

L’any 1902 la masia de Can Xipreret es va convertir en el centre Salud Sport Club. Aquest nou centre esportiu recreatiu es va inaugurar amb un partit de futbol entre els socis del club i el Futbol Club Barcelona. L’àrbritre del torneig va ser Hans Gamper, fundador del Barça. En aquell moment l’entitat tenia dues seus, l’actual i una passada la travessera de Dalt, en què es feien activitats artístiques com teatre i ball. Els socis que anaven a aquesta seu eren coneguts com “els de baix”, mentre que els que practicaven esports es coneixien com “els de dalt”.

El club sempre ha cuidat el vessant social i recreatiu i, de fet, eren famoses les revetlles de Sant Pere que s’hi organitzaven. Expliquen que als anys 50 hi participaven prop de 5.000 persones. Eren festes d’etiqueta en què els homes anaven d’esmòquing i les dones, de llarg, hi havia diferents orquestres, tot s’engalanava, i fins i tot s’hi posava una petita roda o carraques de tir.

L’ànima de l’entitat ha estat des dels inicis el tennis. Va ser el primer club de l’estat a tenir una escola infantil de tennis i és l’únic club amb dos guanyadors dels màsters internacionals de tennis: Manolo Orantes i Àlex Corretja. Orantes va començar com a aplegapilotes i Corretja hi va arribar de benjamí. Actualment, tots dos són socis d’honor de l’entitat.

La història del Tennis de la Salut comença amb una pista i ara en té 16 i nou de pàdel. Amb gairebé 2.000 socis, el club té nous projectes, com un nou gimnàs. Tot i les novetats, expliquen que es manté l’essència que el va veure néixer fa 114 anys.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a