L’exposició “Naufragis. Història submergida”, del Museu d’Arqueologia de Catalunya, inspira la segona edició de l’Arqueotapa. L’esdeveniment cultural i gastronòmic, que forma part del programa Menja’t les estacions, d’Impulsem el que Fas 2021, repeteix format amb el doble de plats que en la darrera edició. Enguany, la ruta de tapes se celebra del 29 d’abril al 22 de maig en una vintena de bars i restaurants del Poble-sec.
Un viatge mariner a la taula
Durant l’Arqueotapa, a tots els bars i restaurants participants es podran aconseguir invitacions per visitar la mostra al museu de Montjuïc. L’exposició proposa un viatge al fons marí per descobrir la riquesa del patrimoni subaquàtic de Catalunya. Sota la premissa de la dieta dels mariners, els restauradors del Poble-sec han traslladat la vida marinera de segles passats als seus plats.
Aquestes són les 20 tapes que trobaràs a l’Arqueotapa 2022:
- Bagaria: verat adobat amb farinata
- La Tieta: migas amb bacallà
- Bodega Saltó: galetes marineres (amb anxoves, salmó, tonyina, pernil…)
- Carmesí: sardines fumades sobre tomàquet sec, olives i paximadi
- Casa Xica: banana leaf set (agulla de porc marinada i arròs cuinat en coco)
- Denassus: tomàquet i gàrum
- El Carro Gros: bacallà amb panses i galeta salada de sègol
- El Patán del Poble-sec: escabetx de peix nikkei (amb verdures adobades)
- Koska Taverna: fumats d’arrantzales
- La Cañada: porro navarrès amb cantonals
- La Chana: papes amb sípia
- Malevo: rotllets d’albergínia farcits de cecina, formatge, ametlles i gingebre
- Palocortao: orsa de presa ibèrica i verdures escabetxades
- Petit Montjuïc: petit tagín del mariner
- Sasha Bar: nachos àrabs a l’estil precolombí
- Sec Brunch: atarraya de tonyina vermella
- Tartas del Norte: bescuit de xocolata amb taronja confitada
- Tast: sashimi de salmó marinat amb escuma de mascarpone
- Testa de Vins: sardines fumades amb reducció de xerès, ruca i codony
- Zaza Cuina i Vi: brou d’areng sec, patates, cigrons i algues
(Fotos: Bernat Rueda Crespo / Font: Ajuntament de Barcelona)