Ponferradina

El RCD Espanyol s’enfronta aquesta nit, a les 21 hores, a la SD Ponferradina als setzens de final de la Copa del Rei. Els blanc-i-blaus ja són al municipi lleonès per intentar passar a la següent ronda, els vuitens de final. T’expliquem set curiositats del rival de l’Espanyol i de la capital de la comarca del Bierzo.

L’equip de la capital del Bierzo

  • La “Ponfe” és el club degà del futbol de Castella i Lleó. Es va fundar l’any 1922, per tant, el proper any celebraran el centenari de l’entitat i el partit contra l’Espanyol serà dels primers actes d’un 2022 molt important per al club.
  • L’equip ha aconseguit assentar-se a la Segona Divisió, on hi han jugat ja set temporades amb molt bona feina i on actualment lluiten per pujar a Primera. Aquesta sembla que serà la millor temporada de la seva història. Fins ara, la temporada 2012-2013 i la temporada 2014-2015 són les millors, en què va finalitzar setena posició a la categoria, la millor classificació històrica.
  • La mascota de l’equip es diu Depi. Es tracta d’una torre de color blau que simbolitza el castell templer que hi ha a la ciutat. La torre de fet, també surt a l’escut de la “Ponfe”.
  • Juguen els seus partits com a local a l’Estadi Municipal el Toralín des de l’any 2000. A les seves instal·lacions hi tenen el camp de futbol Vicente del Bosque, que va ser inaugurat pel mateix seleccionador espanyol després de guanyar el Mundial del 2010. Abans de tot això, jugaven els partits als camps de futbol de Santas Martas o Fuentes Nuevas.
  • El seu jugador emblema és Yuri de Souza, un veterà de 39 anys amb experiència a la Primera Divisió portuguesa i a la Copa de la UEFA. Ha marcat 119 gols a Segona Divisió B i 102 a Segona. Ha renovat amb els lleonesos fins al 2023 i acumula més de 400 partits amb la Ponferradina.
  • Ponferrada és terra d’il·lustres periodistes, com el periodista José Maria Calleja, Luis del Olmo i José Manuel Parada i allà s’hi celebra la gala Micrófonos de Oro.
  • La comarca del Bierzo és reconeguda gastronòmicament com a una terra de bons vins i té una denominació d’origen pròpia. S’hi cultiven les varietats de raïm de Moza Blancs, Godello, Palomino i Lamvasia en vins blancs i Mencía, Garnatxa negra, Ull de Llebre, Merlos i Cavernet Sauvignon en vins negres. També és coneguda pels seus embotits, dels quals el més destacat és el típic ‘Botillo del Bierzo’.
Comparteix a: