Selecció espanyola de waterpolo femení
Font: @relevo

La selecció espanyola de waterpolo torna a la final olímpica després d’eliminar els Països Baixos en un matx que s’ha resolt pels penals (18-19). Les jugadores que entrena Miki Oca lluitaran pel seu primer or en la història aquest dissabte, 10 d’agost, contra la selecció australiana.

Un partit dramàtic: pallissa inicial, remuntada neerlandesa i penals

La semifinal entre la selecció espanyola i la neerlandesa ha estat de pel·lícula. El partit ha començat amb un parcial d’1-6 per a les espanyoles en el primer quart, que semblava encaminar el matx. Però els partits consten de quatre quarts, i les jugadores de Països Baixos han sabut revertir el partit i posar-se un gol per sobre quant faltaven dos minuts per acabar el temps reglamentari. Semblava que finalment sí que s’ho emportarien les espanyoles amb un gol de la sabadellenca Maica Garcia quan faltaven 30 segons, però les neerlandeses enviaven el partit als penals quan quedaven set segons per al final.

Martina Terré, l’heroïna

Els penals han seguit la mateixa línia del partit, i han tingut una gran protagonista: Martina Terré. La portera del CN Sant Andreu ha aturat el cinquè penal dels Països Baixos, únic dels deu llançats que no ha acabat al fons de la xarxa. Maica Garcia, la jugadora del CN Sabadell, ha estat l’encarregada de convertir el cinquè i definitiu penal que ha enviat a la selecció estatal a la final olímpica. D’aquesta forma les espanyoles s’asseguren medalla, a Tòquio 2020 va ser d’argent, i per tercer cop en els últims quatre jocs.