Font: @BaloncestoESP

El camí olímpic de la selecció espanyola masculina de bàsquet ha arribat a la seva fi. Els de Sergio Scariolo han caigut per 88-85 en el tercer partit de la fase de grups contra el Canadà de l’entrenador badaloní Jordi Fernández i queden quarts del grup A, després de la victòria de Grècia contra Austràlia aquesta tarda per 77-71.

Un intent de remuntada sense èxit

El combinat espanyol ha estat sotmès tot el partit pels canadencs, que han guanyat el segon quart d’onze punts i el tercer de tres, després de l’empat a 19 al primer quart. Tot i el domini dels canadencs, la selecció espanyola s’ha arribat a posar a només dos punts a l’últim minut, després d’estar perdent de 14. Els de Jordi Fernández han estat liderats pel base Shai Gilgeous-Alexander, amb 20 punts i tres rebots. Andrew Nembhard ha estat un as a la màniga pel Canadà: 18 punts en 80 % en tirs de camp sortint des de la banqueta.

Canadà i Austràlia, a quarts. Grècia haurà d’esperar

Amb les victòries finals del Canadà i Grècia, hi ha ha hagut un triple empat a quatre punts al grup A. Espanya abandona els Jocs Olímpics havent guanyat Grècia al segon partit, però ha acabat pagant cara la derrota la primera jornada contra els australians. L’equip oceànic, tot i fer els mateixos punts que Grècia i Espanya ha acabat sent segona per la diferència de punts: menys quatre, superior al menys vuit dels grecs i espanyols. Grècia haurà d’esperar que Sèrbia guanyi el dissabte a Sudan del Sud per més de dos punts de diferència o bé que els serbis perdin per més de 24 punts, per ser una de les dues millors terceres a classificar-se.

Les noies, encara vives

Tot i l’eliminació masculina, el bàsquet espanyol encara té una esperança d’aconseguir una medalla a París. La selecció femenina de Miguel Méndez va guanyar dimecres passat a Puerto Rico en un final agònic per 62-63 i va certificar la classificació per als quarts de final del grup A. L’equip, amb les catalanes Andrea Vilaró, Mariona Ortiz i Queralt Cases encara pot ser primer, si guanya a la selecció sèrbia dissabte, 3 a les 13. 30 h.