(EFE/Redacció).- Les sis samarretes que Leo Messi va portar en l’últim mundial de Qatar 2022 i amb les quals va guanyar la seva primera Copa del Món sortiran a la venda el dijous 14 de desembre a la sala Sotheby’s de Nova York a un preu estimat de més de 10 milions de dolars (uns 9,13 milions d’euros). Si finalment es venen per aquest preu, es poden convertir en “la col·lecció esportiva més valuosa que mai no hagi sortit en una subhasta”, ha explicat Sotheby’s en un comunicat.

Una part de la recaptació de les samarretes de Messi es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu

Les samarretes, amb el número 10 i el nom de Messi a l’esquena, són les que el futbolista va portar en la primera part de la final, semifinal, quarts de final, setzens i dos dels partits de la fase de grups, segons detalla la casa de subhastes, que dona a entendre que així la segona samarreta de la final (amb la qual va aixecar la Copa) no està en el lot.

Les sis samarretes estaran disponibles per a les ofertes entre el 30 de novembre i el 14 de desembre i “una part del recaptat” anirà destinat al projecte UNICAS de l’hospital pediàtric de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Sotheby’s dona a entendre que les sis samarretes se subhastaran en un sol lot i en cas de sobrepassar els 10 milions podrien superar els 10,1 milions recaptats per una samarreta de Michael Jordan (la que va portar a la final del 1998 de l’NBA) i la que té el rècord del futbol, una que va lluir Diego Armando Maradona.