El rugbi subaquàtic ha tornat a ser un èxit a Barcelona, amb el Trofeu Internacional BCN CUP. Després d’un any sense aquesta competició, enguany 200 esportistes distribuïts en 10 equips masculins i 4 de femenins han participat en l’onzena edició del torneig.

Èxit de participació internacional

En un escenari de luxe com són les piscines de Montjuïc, 200 esportistes, que representen diferents països, han pogut gaudir d’una jornada amb l‘intercanvi cultural en el punt de mira. Països com Alemanya, Àustria, Finlàndia, França, Noruega, Suècia, Suïssa o Espanya han estat competint en partits de 16 minuts amb una exhibició d’estratègia, habilitat i velocitat.

No només això, sinó que el torneig ha inclòs la presència de quatre àrbitres internacionals CMAS, incloent-hi Manuel Tito Morais, àrbitre principal de rugbi subaquàtic de la CMAS, a més de nacionals experimentats.

I tot i que Barcelona és la ciutat pionera de Catalunya, amb el Club BCN Rugbi Subaquàtic, encara hi ha països on es coneix més la modalitat, com Nouruega, i que continuen sent els grans dominadors d’aquest esport.

Què és el rugbi subaquàtic?

El rugbi subaquàtic és un joc de pilota sota l’aigua. L’objectiu del joc és la introducció d’una pilota a la porteria metàl·lica de l’equip contrari. Les cistelles o porteries se situen a cadascun dels extrems de l’àrea de joc, al fons de la piscina, entre els 3,5 i els 5 metres de fondària. La pilota amb què es juga és especial: està plena d’aigua salada o de glicerina per oferir flotabilitat negativa i s’enfonsi. D’aquesta manera, és possible moure la pilota sota l’aigua i fer passades que en alguns casos poden arribar als tres metres de distància.