El Barça 2024-2025 ja ha començat a rodar. Pere Romeu s’ha estrenat a la banqueta blaugrana en el primer partit amistós de la pretemporada. Les blaugrana han visitat l’estadi PreZero Arena, on han protagonitzat una remuntada i golejada contra el Hoffenheim (1-5) per endur-se la primera victòria del curs. Dues de les cares noves, Ewa Pajor i Kika Nazareth, han deixat bones sensacions en el terreny de joc en forma de gols i assistències. Queda inaugurada la pretemporada amb la incògnita, encara, de quan començarà el curs oficial.

El Barça, obligat a capgirar el marcador en una primera part amb un ritme lent

Arrencar després de les vacances sempre costa. I així s’ha comprovat sobre el terreny de joc en els primers minuts del Hoffenheim-Barça. Tot i que el domini era clarament per a les blaugrana, a l’inici les ocasions de perill han arribat amb comptagotes. El ritme del partit era lent, fins que, al minut 38, l’equip alemany s’ha avançat en el marcador amb un xut creuat de Kössler que ha superat Gemma Font.

Aleshores, les de Pere Romeu s’han vist obligades a reaccionar, i ho han fet amb èxit. Tres minuts després d’encaixar, Ewa Pajor s’ha estrenat com a golejadora blaugrana gràcies a una gran assistència de Graham Hansen. Abans de marxar al descans, la noruega també ha estat l’encarregada de deixar exquisidament la pilota a Clàudia Pina, que ha fet el segon i ha signat la remuntada amb una diana des del punt de penal. Tot ha passat en pocs minuts: el partit —i les jugadores— per fi s’havien despertat.

Pluja de gols i primeres espurnes de màgia dels nous fitxatges

A la primera part, ja havíem pogut veure l‘instint golejador d’Ewa Pajor en la punta d’atac. En el segon temps, Pere Romeu ha fet canvis perquè Kika Nazareth també pogués gaudir dels seus primers minuts com a blaugrana. Ella i nou jugadores més han entrat a la segona part. El Barça, amb un equip totalment diferent, ha continuat bé el partit després del descans i, al 13′ de la segona part, ha anotat el tercer gol. Rematada de Nazareth, que ha aturat la portera, i un rebuig que ha aprofitat Ingrid Engen per enviar al fons de la xarxa.

Tres minuts més tard, Kika Nazareth ha assistit Keira Walsh, que, des de la frontal de l’àrea i amb una gran canonada, ha fet el quart. A la mitja hora d’aquest segon període, Bruna Vilamala s’ha sumat a la pluja de gols per fer el cinquè i definitiu. El Barça de Pere Romeu podria haver ampliat encara més la distància en el marcador, però Fridolina Rolfö, tres minuts abans del final del partit, ha fallat un penal. Un primer test superat de les blaugrana, que ha deixat les primeres espurnes de màgia de les noves davanteres, Ewa Pajor i Kika Nazareth.