Natació sincronitzada espanyola, medalla de bronze JJOO París 2024
@COE_es

L’equip de la natació artística espanyola ha culminat amb una medalla de bronze la seva participació als Jocs Olímpics de París 2024 i torna a estar al més alt nivell 12 anys després, un cop superada la travessa del desert de no aconseguir fer podi en les darreres dues edicions dels JJOO, ni a Rio 2016 ni a Tòquio 2020.

La selecció espanyola manté la tercera plaça per davant del Japó i França

Les dones entrenades per la japonesa Mayuko Fujiki arribaven al moment decisiu, l’exercici de rutina acrobàtica, en un esperançador tercer lloc, per davant de les dues amenaces principals, això és, els dos països que li podien treure la medalla, el Japó i França.

La selecció formada per Txell Ferré, Marina García, Lilou Lluís, Meritxell Mas, Alisa Ozhogina, Paula Ramírez, Iris Tió i Blanca Toledano va completar dilluns dia 5 d’agost la rutina tècnica obtenint 287 punts, que la van situar segona, però molt per sota de la Xina, la gran dominadora del concurs. Després d’un error el dimarts dia 6 d’agost en la rutina lliure (346 punts), va ser superada pels Estats Units, fet que la va col·locar en tercera posició, plaça que ja no va abandonar després de la citada tercera i definitiva rutina acrobàtica, obtenint la medalla de bronze als Jocs Olímpics de París 2024.

Les arrels catalanes, presents al triple podi de la natació artística

L’èxit de la natació artística als Jocs de París amb quatre nedadores catalanes a l’equip espanyol no és l’únic motiu d’alegria. Les arrels catalanes estan presents en els tres podis d’aquests Jocs Olímpics, en la figura de les entrenadores dels equips guanyadors. L‘entrenadora barcelonina Anna Tarrés forma part del cos tècnic de l’equip xinès que ha aconseguit la medalla d’or, mentre que l’entrenadora titular des de fa sis anys de l’equip dels Estats Units, guanyador de la medalla de plata, és la tarragonina Andrea Fuentes.